Du sköna höst mäter dig inte med mina mått....



Sa igår att jag skulle ut och powerwalka kl 06.00. Varför jag bestämde den tiden det vet jag inte, men hur som helst så har det inte blivit av än och nu är klockan 08.00.  Alltså, jag kommer att ta mig ut, men vädret som skulle kunna vara mer höstlikt på mitt sätt, vilket skulle innebära klarblå himmel, någon plusgrad och sol är istället, grå, lite småregnig och fisljummen ger mig ingen inspiration alls.

Hur som helst.
Ni som inte träffat mig på länge eller pratat med mig vet inte om att jag haft lite problem med min mage. Men idag, börjar jag mitt alldeles egna kostexperiment.
Jag kommer låta de som vill, få följa det här, inte in i minsta detalj, men så gott som!

Nä, dags att snöra på sig skorna och ta sig ut och få sig en-frisk-luft-kick!


Åh såååå skönt det kommer bli!

Semester, Thailand, sol, bad, massage, god mat, lugn och ro!

Detta är precis vad jag och mamma ska utsätta oss för i två veckor i januari. Resan bokades idag efter en god lunch i Gribby!

Vi kommer åka till Klong Muang för att slappna av och ladda batterierna.

Tack mamma och Lasse för den bästa examenspresenten man kan tänka sig!


Igår var det kalas....sen slog jag av på pulsen ordentligt!

Vi var uppe hos Tommy och Elin på kalas igår! Jättetrevligt och vi fick veta att Elins mormor kan baka :)
Gänget var redo för fest, Kristin var redo för att ta det lugnt... Förra helgen var fööööör slitsam och jag orkar bara inte med en sån seg söndag till....

Jag fick skönt sällskap av Underbara Melle och Söta Lisa, eller tvärt om funkar oxå ;)
Vi tittade på en rätt så förutsägbar rulle och mös! En riktigt skön lördagskväll som summerades med ett nytt avsnitt Greys innan det blev dags att hämta min älskade sambo på campus!


Lilla söta Emma!

Efter vistelsen i stan åkte vi hem till Norrtan för att fortsätta ut mot Flemingsberg och titta på min brorsdotter och lämna preset samt leka med Isak såklart!

Ah, sötare ungar får man leta efter... lilla trynet sov förstås mest hela tiden om hon inte snuttade.


Härlig fredag!

Mötte upp Daniel på Östra Station på fredagseftermiddagen för att tillsammans hitta till Hotell Rival. Båda två har länge sett fram emot vår lilla mini-weekend. Vi checkade in, smög upp på hotellrummet...................

Vid 17.30 var vi på plats på T-banan från Slussen för att bege oss till Globen. Där väntade miljarder gamla polare på oss.... T-Rex och gänget!! Häftig föreställnig, kanske inte tänkt för oss, men det spelade ingen roll!!



Efter showen tog vi oss så sakteliga tillbaka till hotellet, köpte med lita smått och gott upp på rummet och där blev vi kvar resten av natten.

Imorse gick vi upp och avnjöt en underbart god frukost innan vi begav oss till Daniels gamla arbetsplats Liljeholmen och det nya centrumet där! Skulle ha besökt Vasamuseet, men vi dröjde kvar för länge i alla affärer... hihi!!!


I lördags var det fest....

Yeeeeeeeeees!!
Party var det.
Ingen kom undan betongkepsen på söndagen.
Melle och Stoffe hade ordnat det super!!
Många glad och goa mäniskor var det där.
Daniel var absolut syggast på hela stället, i sina lila tajts, gula tajta t-shirt, min svarta väst och en svart fluga!
Han är i världsklass!


Här tillsammans med Henke som satsat allt på si outfit!!


Nära eller FÖR nära....

Skrev tidigare om min praktikplats. Vi jobbar i par, en sköterskestudet och en läkarkandidat. Den killen som jag jobbat i team med har inge riktigt känsla för vad som är mitt space. Han kommer hela tiden in i min egna sfär, mitt eget space. När vi står och pratar med patienten eller sitter inne på kontoret så hamnar han alltid för nära. Och inte nog med det, han har ett fummligt och lite tafatt kroppsspråk och kontakt med patienterna.... kan liksom stå och småklappa lite på axeln eller benet... Ah, det är svårt att förklara men så är det iaf....

Han påminner om en Mr Burns faktiskt. Både i hållning och kroppsspråk. Fast me samma frisyr som Elvis :)


Min vardag just nu....

Just nu tillbrigar jag mycket tid på att transportera mig mellan hem och praktiken på Karolinska Sjukhuset i Solna.
Vi studenter har på akuten en egen del där vi sitter och funderar och reder i vad det kan vara för fel på våra patienter med hjälp av handledare. Det är intressant och väldigt lärorikt!

Idag har det dock varit en ganska långsam dag. Hade bara en patient pga min "doktor" skulle på lunchdate och hade en tid att passa och efter det så dök det inte upp några täkbara fall förrän det i princip var försent att påbörja något nytt.....



Tror att jag kommer att bli en bra sjuksköterska faktiskt.
Min enda patient idag var mycket nöjd med hur hon blivit omhändertagen.
Har valt rätt, och det känns ju bar efter snart tre års studier.


JAG HAR BLIVIT FASTER IGEN!!!

Åh, mitt hjärta skuttar, har precis fått en bild på min söta söta brorsdotter!! Ser precis ut som Isak gjorde när han föddes, kommer alltså bli en riktigt söt liten fis-lisa!!

Detta gjorde verkligen min dag!! Kan inte vänta tills vi får träffa henne på riktigt!!

Välkommen EMMA!


På lördag är det fest

Det är rajraj för att fira Melle och Stoffe. Det ska bli kul. Daniel och jag ska först medverka på middagen, för att sedan fortsätta med en hejdundrandes partaj!

Nu till problemet som jag antar att de flesta som ska dit har....
TEMA: Studio 54.....
Inte en eloge till värdparets val, men nu är det bara att bita ihop och fixa till det ändå! Fest blir det och jag är taggad!


Husmora, det är jag det!

Har kommit in i en fas där jag tycker om att pyssla och grejja.

Tycker det är ganska kul att laga lite olika sorters mat och baka bröd (med risk för att göra en Blondinbella, och skämma ut mig, men bakade mitt första bröd, på egen hand alltså i måndags) som blev JÄTTEGOTT!

Mamma sa att det skulle bli torrt eftersom det inte var smör i smeten (ja, det blev ingen deg) men där hade hon fel (kors i taket) brödet har varit saftigt och gott från bärjat tills det var slut! =)

Daniel föreslog ett storbak så vi kan frys in några limpor = Han gillade brödet RÄTT så mycket!!


Periodare....

Inser ganska snabbt att jag inte är så jäkla bra på att uppdatera nu för tiden. Men jag har många gånger tänkt tanken förstås....

Sitter fortfarande in sängen, men ska strax gå upp och fixa lite gröt innan jag tar mig till gymmet. Carin och jag har varit duktiga och sprungit ett par gånger den här veckan, och jag har tänkt att jag ska uppehålla detta nu när jag kommig igång.... får se hur det går....

Behöver lite hjälp med musik, börjar trörrna på den jag har i iPoden... Klickar runt lite på Spotify för att hitta lite blandat, men kommer bara på samma gamla artister....

RSS 2.0